Welk warmteklasse dekbed kies ik?

Welk warmteklasse dekbed kies ik?
WELKE WARMTEKLASSE DEKBEDDEN ZIJN ER?

Warmteklasse 1: extra warm voor in de winter
Warmteklasse 1 is het meest warme dekbed. Extra dik en bijvoorbeeld gevuld met wol of dons, voor de koudste winternachten. Is de slaapkamer niet goed geïsoleerd en gaat het de komende nachten vriezen? Dan zul je het onder dit dekbed niet koud krijgen.

Warmteklasse 2: warm voor in de winter
De gebruikelijke keuze om het lekker warm te houden in de winter. Niet zo dik als in klasse 1, maar dik genoeg om tijdens normale Nederlandse winters fijn en comfortabel te slapen. En ook nog eens goed geschikt bij strenge vorst, mits de slaapkamer goed geïsoleerd is. Onder dit dekbed heb je het niet snel koud!

Warmteklasse 3: aangenaam in de herfst en de lente
Een dekbed in warmteklasse 3 is de ideale keuze voor in de herfst en in de lente. Als het niet zo koud meer is, maar het ook nog niet echt warm wordt. Een dekbed met voldoende warmte, zonder dat je er aan de andere kant snel onder ligt te zweten. Dit dekbed heeft ook een goede ademende werking.

Warmteklasse 4: verkoelend voor in de zomer
Het warmteklasse 4 dekbed is de beste keuze in de zomer. De dunste variant en geschikt voor op warme zomerse dagen. Het dekbed heeft een fijne verkoelende werking, waardoor je er niet snel onder zal zweten.